Baselworld 2018, het Europese walhalla van de haute horlogerie.

Eind maart vond Baselworld plaats, deze erg belangrijke beurs kan je best vergelijken met autosalons zoals Geneve, ieder merk wil op zijn best naar voor komen en houden hun premieres dan ook bij voor deze belangrijke momenten.

TagHeuer Monaco Bamford

Dit nagelnieuwe Monaco model is net onthuld tijdens Baselworld, deze Monaco is compleet vervaardigd uit carbon en bevat een volledig zwarte wijzerplaat met blauwe aanwijzers. Het uurwerk kwam tot stand in samenwerking met het Bamford Watch Department. Het Monaco model zal wellicht voor altijd verbonden blijven met Steve McQueen die het originele Monaco uurwerk droeg tijdens de opnames van de film ‘Le Mans’ in 1971 en op deze wijze het uurwerk tot op vandaag een cultstatus bezorgd.

Tag Heuer Carrera Connected

Speciaal voor de start van het nieuwe F1 seizoen lanceert Tag Heuer een nieuw uurwerk, de exclusive TAG Heuer Connected Modular 45 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition. De Red Bull kleuren zijn opvallend aanwezig in dit grote (45mm) ‘Connected’ uurwerk. Deze connected horloge is ontwikkeld in samenwerking met Intel en is waterdicht tot 50 meter. Overige features zijn GPS, NFC sensor voor digitale betalingen, een Amoled scherm, een groot aantal te personaliseren wijzerplaten, een complete conditie registratie enz.. Blijkbaar zou je optioneel het binnenwerk of ‘caliber’ kunnen wisselen met een mechanische variant en zelfs een tourbillon behoort tot de mogelijkheden, deze feature maakt het uurwerk echt uniek.

Hublot Big Bang Ferrari Magic Gold

In 2012 is het eerste Hublot uurwerk in samenwerking met Ferrari gepresenteerd. Het betreffen uurwerken uit de Big Bang serie en er zijn ondertussen al enkele modellen de revue gepasseerd. Het meest recente stuk uit de reeks is in januari voorgesteld en het betreft een uitvoering in een speciaal en gepatenteerde legering de de naam ‘Magic Gold’ heeft meegekregen.

Wil je meer weten over ‘Magic Gold’ kijk dan zeker naar dit filmpje.

Meistersinger Black Line Circularis

Een merk dat me al van in het begin heeft geïntrigeerd is het Duitse Meistersinger. In 2001 opgericht door Manfred Brassler met als doel een uurwerk te maken dat op de meest eenvoudige mannier de tijd kon weergeven. Brassler maakte een erg minimalistisch uurwerk met slechts één wijzer. Het is wellicht wat wennen maar eens je het gwoon bent is het net even eenvoudig om de tijd af te lezen dan bij een klassiek uurwerk. Naar aanleiding van Baselworld is er een nieuw model, de Black Line Circularis maat deel uit van een reeks. Het uurwerk heeft een diameter van 43mm en een gangreserve van 38 uur.

Breitling Navitimer Super 8

De nieuwe Breitling Navitimer Super 8 is geïnspireerd op de Reference 637 stopwatch die is gebruikt gedurende de tweede wereldoorlog door de piloten van bommenwerpers. Daar waar het uurwerk nu netjes aan de pols past was de Reference 637 vastgemaakt rond de dij van de piloot. Blijkbaar gaf dit een hogere afleesbaarheid en gebruikscomfort. De kroon staat aan de linkerzijde van de kast en is erg groot uitgevoerd, de bedoeling was om zelfs met handschoenen aan deze te kunnen bedienen. De kast heeft een diameter van 46mm en is beschikbaar in titanium en roestvrij staal. De band is uitgevoerd in bruin nato leder.

Artikel: Patrick Verheeken
Foto’s: Alle rechten bij de betreffende leveranciers en de Baselworld organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*