Opgemerkt op het FOS : Martini Racing als nieuwe hoofdsponsor.

De fameuze driversclub op het Festival of Speed is sinds deze editie van naam gewijzigd. Tag-Heuer heeft plaats moeten ruimen voor de Italiaanse drankengigant Martini.  De bekende rode  met donker- en lichtblauwe strepen zijn voor vele autosportliefhebbers een lust voor het oog.

In het witte gebouw met de zelfde striping werden alle piloten voorzien van drank en eten. Ook had Martini een aparte tent neergezet waar de mooiste exemplaren voorzien van hun sponsering waren opgesteld. Naast deze wagens waren er nog rijdende exemplaren die deelnamen aan de hill climb. Martini is begonnen met sponsoring eind jaren 60 en is tot heden nog altijd aanwezig in de autosport met het Williams F1 team. Martini Racing is een begrip in de autosport, het werd opgestart eind jaren 60 en loopt nog altijd tot vandaag. Auto’s met Martini op hun koetswerk zijn een lust voor het oog en zijn een begrip in het autosportmilieu net zoals Jägermeister, Gulf en de ondertussen verboden sigarettenmerken met voor John Player Special, Marlboro, Camel en Gitanes.  Wij overlopen de wagens die zowel uit F1, Le Mans, WK uithouding of rally het mooie weer hebben gemaakt.

Uit de F1 vonden we vier exemplaren en we beginnen met het oudste exemplaar. In 1975 –  1976 en 1977 werd het Brabham team van Bernie Ecclestone door Martini gesponsord. De aanwezige BT 45 met chassisnummer 001 werd ooit bestuurd door Carlos Reutemann, Carlos Pace en John Watson en nadat Pace om het leven kwam begin 1977 in een vliegtuigchrash door Hans Stuck en zelfs Niki Lauda heeft er nog twee wedstrijden mee betwist in het begin van het seizoen 78. De rode basiskleur toont de connectie aan  met motorenleverancier Alfa Romeo die de Brabham van 12 cilinder motoren voorzag. En voor een gratis motorenlevering was Bernie altijd wel te vinden. Een winnaar is de BT 45 nooit geworden maar verschillende tweede en derde plaatsen werden er wel mee behaald.

De volgende F1 is ook al geen exemplaar in de normale basiskleur wit.  Nadat Lotus in 1978 met hun type 79 wereldkampioen werden in de prachtige outfit met de gouden John Player Special uitvoering beslist deze sponsor om te stoppen. Colin Chapman vindt met Martini direct een opvolger en de Lotus 79 verschijnt in een donkergroene kleur versiert met de Martini striping aan de startlijn. De 79 moet normaal opgevolgd worden door de nog spectaculairdere 80. Deze zal echter wegens tegenvallende resultaten maar enkele wedstrijden betwisten en Lotus moet noodgedwongen teruggrijpen naar hun oude type 79. Lotus zal in dat jaar geen enkele wedstrijd winnen. Twee tweede plaatsen en een derde zijn het hoogst haalbare. Deze werden behaald door twee piloot Carlos Reuteman. Martini stopt op het eind van het jaar ook met de sponsoring.

De laatste twee F1’s zijn van Williams die zijn FW37 van 2015 en zijn huidige FW40 ( veertigste verjaardag ) bijhad. In tegenstelling tot de twee andere zijn deze wel in het traditioneel wit met de typische Martini kleuren op de zijkanten.  Deze beide bolides die voorzien zijn van een Mercedes V6 hybrid motor werden bestuurd door Felipe Massa, Valteri Bottas en Lance Stroll. Deze laatste slaagde om onlangs in Baku nog mooi derde te eindigen en dat kon Williams wel gebruiken want het was al een tijdje geleden dat er nog eens een Williams piloot op het podium stond.

Wie Martini zegt komt in de autosport automatisch bij Porsche terecht. Ontelbare Porsches hebben ooit in deze uitvoering gereden.  Op het FOS vonden we volgende terug: een 911 Carrera RSR zoals hij deelnam aan de wedstrijden in het merken WK in 1973.  In de grijs zilveren basiskleur werd deze RSR bestuurd door het rijdersduo Gijs Van Lennep en Herbert Muller.  In feite is dit nog een vrij simpele versie van dit model. Verschillende updates worden uitgevoerd, spatborden worden breder, ophanging beter en op de laatste versie wordt hij zelfs voorzien van een turbo en ook deze stond op het FOS: de 911 Carrera RSR 2.1 turbo van 1974. Weer zijn van Lennep en Muller de piloten die er tweede mee eindigen in de 24 uren van Le Mans na de winnende  Matra. Dit is trouwens ook de eerste 911 racewagen uitgerust met een turbomotor en hij vormt de basis voor de latere 935 turbo’s die vanaf 1976 aan het WK der merken zullen deelnemen. De ultieme versie van deze 935 stond er ook maar dan in de witte basiskleur. Deze 935/78 is de laatst door Porsche Motorsport ontwikkelde versie van de 935. De traditionele luchtgekoelde motor werd vervangen door een watergekoelde versie. Door zijn breed koetswerk kreeg hij al snel de bijnaam “Moby Dick”. In de 24 uren van Le Mans 1978 bleek hij zomaar eventjes 15 seconden sneller per ronde tov zijn voorganger van het jaar voordien. Supersnel op de rechte lijn maar zijn hoog benzineverbruik en motorproblemen liet hem terugvallen in het klassement.  Deze 935/78 was wel een replica.

De originele 917 K Le Mans winnaar van 1971 stond ook opgesteld. Met deze witte 917 wisten Gijs Van Lennep en Dr Helmut Marko ( de huidige Red Bull F1 consulent voor het rijdersprogramma ) winnen de wedstrijd. Een 917 blijft een machtige auto, zelfs statisch opgesteld.

Na de Porsche periode begint Martini met het sponseren van Lancia het WK rallykampioenschap en ook in Groep C.  De Lancia Delta was aanwezig in alles versies beginnend met de Intregrale groep A die vanaf 1987 werd gebruikt  en de Evo versie met de brede spatborden tot de Delta S4 groep B. Zijn voorganger de 037 was eveneens present. Deze laatste twee zijn echt rallymonsters.

Lancia heeft ook een tijdje geprobeerd om Porsche de loef af te steken in het WK Groep C.  Het eerste jaar van hun deelname probeerden ze dit nog met een Groep 6 open spyder versie die de naam LC1 droeg.  Omdat het geen groep C wagen was konden ze geen punten verdienen maar ze wisten met toppiloten zoals Michele Alboreto, Ricard Patrese en Hans Heyer wel 3 wedstrijden te winnen. De LC1 werd maar één jaar gebruikt.  De classic afdeling van Alfa Romeo en Lancia had een LC4 groep C bij en die heeft zelfs op vrijdag meegedaan aan de hill climb maar daarna hebben we hem niet meer gezien in rijdende vorm. De Lancia was voorzien van een Ferrari V8 turbo motor en kon niet echt een vuist maken tegen de toen almachtige Porsche’s 956 en 962.   Met slechts drie overwinningen in drie jaar tijd werd het programma stopgezet. Het hogere verbruik van de Ferrari motor tov de Porsche’s heeft hier ook aan bijgedragen. Lancia zal vanaf dan enkel in de rally met Martini kleuren te zien zijn.

Aan de ingang van de Drivers Club  stond ook nog een Ford Focus rally die ooit nog gebruikt werd door Colin Mcrae. Bij Mcrae was het of wel de overwinning of in het andere geval meestal een totaalverlies na een zware crash. De meeste van dit type zijn zo ooit wel op de schroothoop beland.

Afsluiten doen we met een buitenbeentje: een blauwe  Porsche 917 K met groene strepen en hier en daar een kleine Martini sticker erop. Deze Porsche werd ooit gehuurd door het Martini Racing Team want ja, Martini had in het begin van hun sponsering ook een eigen team dat ofwel de wagens aankocht bij Porsche of er zoals in dit geval één huurde. De wagen begon zijn carrière in een gele kleur met Shell sponsering maar reed in 1970 in deze uitvoering de  6 uren van Watkings  Glen in de USA met weer Gijs van Lennep aan het stuur maar deze keer met Gérard Larrousse als co-piloot. De wagen met chassisnummer 917-021 heeft zelfs een eigen boek met zijn complete geschiedenis. Na zijn carrière als racewagen is hij zelfs omgebouwd tot straatwagen !  Is dan naar de USA gegaan en terug in zijn originele staat gezet om via verschillende eigenaars onder wie Indy kampioen Bobby Rahal terug in Europa te belanden en is in 2007 uiteindelijk in België beland waar zijn huidige eigenaar hem na een 4 jarige restauratie terug in volledige originele staat heeft gebracht. Een deelname aan de Le Mans Classic staat ondertussen als extra op zijn palmares. Gelukkig bestaan er zo’n dergelijke mensen met respect voor het verleden  zodat wij ook met volle teugen van deze wagens kunnen genieten

Verslag: Joris de Cock
Foto’s: Joris de Cock, Patrick Verheeken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*