Zeker niet te missen: de Spa 6 Hours op 15/16/17 september.

Het Belgisch Classic circuit seizoen wordt binnen enkele weken afgesloten met nog één topevent op het circuit van Spa-Francorchamps. Noteer alvast het weekend van 15 tot 17 september in uw agenda.

Volgens ons is dit trouwens een van de meest ondergewaardeerde classic events want de opkomst is over de hele lijn vrij laag. Het voordeel is natuurlijk dat wanneer u langsgaat u ten volle kan genieten van het prachtige circuit en de echt wel uitzonderlijke auto’s.

Vorig jaar zagen we een keihard duel tussen de Maserati 250F met  Guillermo Fierro aan het stuur en de Ferrari Dino 246 F1 met Tony Smith achter het wiel. Deze echt wel exclusieve auto’s worden tot op hun limiet geduwd en geven de kijker het nodige kippenvel. Close racing is nooit ver af.

Het aangeboden programma is zeker de moeite waard voor een uitstap naar de Ardennen. Heel veel teams komen zelfs direct van de Goodwood Revival naar het circuit van Francorchamps afgezakt. De ambiance is niet vergelijkbaar met de Revival trouwens, chique kleedjes met de daarin passende dames moet je hier niet direct verwachten. De geur van benzine en verbrand rubber daarentegen… Kort gezegd wordt je ook hier een stuk terug in de tijd gekatapulteerd maar dan puur om de racerij en de mechaniek.

Zoals de naam het zelf al zegt is de hoofdact van het programma een zes uur durende wedstrijd voor GT wagens type Ford GT 40, Chevrolet Corvette, AC Cobra, Aston Martin, Jaguar E type en Ferrari’s. Start van deze wedstrijd is zaterdag om 16 en eindigt zes uur later om 22u in donkere omstandigheden. Een wedstrijd bij valavond is altijd een lust voor het oog. Meer en meer organisatoren passen dit toe.

Hiernaast vinden we ook het FIA  Historic F1 en Sportscar Championship met zoals steeds prachtige exemplaren. Ook zijn er verschillende wedstrijden voor Toerwagens, GT’s en zelfs een merkencup met de Jaguar Classic Challenge.

Voor de inkomprijs van 45 euro voor gans het weekend hoeft U het zeker niet te laten en via een bestelling on-line zakt dit bedrag zelfs naar 35 euro. Ook bestaat de mogelijkheid om een dagticket aan te kopen.

Verslag: Joris de Cock & Patrick Verheeken
Foto’s: Patrick Verheeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*