Op 8, 9 en 10 september is het weer Goodwood Revival, een preview…

De Goodwood Revival is dit jaar aan zijn twintigste editie toe en met stip het grootste en wellicht ook belangrijkste Historic Racing event in de wereld.

Ik heb het al iedere keer gezegd en ik blijf het dan ook herhalen, de Revival kent zijn gelijke echt niet. Met een bezoekersaantal van meer dan 140000 mensen mag dit dan ook niet verwonderen.Tot in de kleinste details wordt je terug in de tijd gekatapulteerd, uiteraard zijn de auto’s opvallend maar ook de kleding van minimaal 80% van de bezoekers in de retrostijl is een eyecatcher. Maar daar stopt het niet hoor, een heuse kermis met rollerskatebaan of drukwerk in de stijl van de jaren vijftig is heel gewoon tijdens de Revival. Dit jaar wordt ook de tiende verjaardag gevierd van de Freddie March Spirit of Aviation Exhibition. Deze expositie stelt vliegtuigen tentoon van voor 1966 en geloof me, er zullen ook dit jaar weer echte pareltjes bijzijn. Uiteraard zijn er ook dit jaar de klassieke races zoals de Kinrara Trophy, de Chichester Cup, de St Mary’s Trophy, de Freddie March Memorial Trophy en de Barry Sheene Memorial Trophy…Na elke editie die we al hebben bezocht kunnen we niet anders dan zeggen dat buiten de prachtige auto’s en vliegtuigen ook de algemene sfeer een ontzettend belangrijk deel uitmaakt van de Goodwood Revival. Alleen al daarvoor is een bezoek meer dan de moeite waard.

Het overgrote deel van de actie tijdens de Revival draait om auto’s maar elk jaar is er ook een belangrijk deel voorzien voor motoren, dit jaar komen zelfs Michael en William Dunlop naar West Sussex om mee te strijden in the Goodwood Revival’s Barry Sheene Memorial Trophy.

Ik zou hierover wellicht nog uren kunnen doorgaan maar daar ga ik je niet met vervelen. Wat ik wel kan aanbevelen is eens te kijken naar ons verslag en de foto’s van vorige editie. Dat kan u eenvoudig doen via deze link.

Indien u niet kan gaan stem dan zeker eens af op de live streams, we hebben het je gemakkelijk gemaakt met deze link.

Verslag & foto’s: Patrick Verheeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*