Classic & GT Rally by Lions Waasmunster Scaldiana

Op 27 augustus vond de derde editie van de Classic & GT Rally by Lions Waasmunster Scaldiana plaats, vorig jaar heb ik daar een groot deel foto’s genomen en ook toen sprak de organisatie alsook het aanbod wagens me wel aan.

Nu blijken ze daar bij de Lions wel van wanten te weten want deze derde editie baade net als vorig jaar in een stralend zonnetje. Iedereen werd ontvangen in de gloednieuwe Jaguar-Landrover concessie van Szrek in Zele. Een (zeer) uitgebreid ontbijt stond op ons te wachten gaande van een Cava tot gerookte zalm en zowat alles wat je daartussen maar kan bedenken. Na een korte speech met oa een woordje uitleg over het roadbook konden we vertrekken (na het in ontvangst nemen van een goodiebag). Aangezien we met ruim 80 auto’s waren werd gevraagd een beetje gespreid te vertrekken zodat het niet één lange colonne zou worden. De eerste rit strekte zich uit over Oost-Vlaanderen en Zeeland en was met een 90 kilometer net lang genoeg om zowel van de auto’s als de natuur te genieten. Er was wel even een spannend momentje toen een Aston Martin DB5 uit de bocht schoof en zachtjes de lager liggende weide ging opzoeken. De bestuur en co-piloot konden gelukkig ongehavend de auto verlaten en na een vluchtige controle bleek er op het eerste zicht geen schade aan de kostbare DB5 te zijn. Na even te beraadslagen werd er geopperd om de erg sterke Mercedes AMG GT als trekauto te gebruiken. Alleen na enig zoekwerk bleek er geen mogelijkheid om een trekkabel aan te bevestigen, tja die nieuwe auto’s hé…Dus bleek de ultieme oplossing gebruik te maken van de 10 MK’s die aanwezig waren. Het klusje was zo gepiept en de DB5 bleek effectief geen schade te hebben. Allez en route!

Tussen de auto’s zaten echt wel pareltjes zoals de Jaguar XK150 die nog compleet in originele staat verkeerde. En dit was echt niet de enige hoor, kijk gerust in de reeks foto’s onderaan het verslag.De rest van de rit naar de Golf & Country Club Oostberg verliep vlekkeloos, alle auto’s werden netjes geparkeerd op het gazon voor de golf. Na het aperitief werden we vergast op een heerlijke barbecue, de combinatie van het zonnetje, het prachtige kader en het lekkere eten deed je gewoon even terug op vakantie wanen. Het tweede deel van de rit zou ook een 90 kilometer bedragen met een tussenstop in Evergem waar ons een Gin tasting wachte. Ook hier weer een prachtig kader, we werden ontvangen op een landgoed met uitgestrekte tuinen waar de auto’s mooi gestald werden. Het was weerom genieten van de heerlijke Gin en de verkoelende schaduw onder de bomen.

De tocht werd verdergezet richting restaurant Renard te Lochristi waar we in de tuin konden genieten van het aperitief met heerlijke hapjes. Daarna werd de dag afgesloten met een diner dat ook meer dan in orde was.

De Lions werken regelmatig voor goede doelen, de opbrengst van de Classic & GT Rally by Lions Waasmunster Scaldiana zou dit jaar naar de Make a Wish foundation gaan. De inrichters waren dan ook erg fier een cheque van € 7500; te kunnen overhandigen aan de zichtbaar geëmotioneerde ontvangers.

Conclusie: We kijken met zen allen al uit naar de editie van 2018! Want met zo een team van mensen die weten hoe ze hun gasten kunnen verwennen en blijkbaar ook nog eens connecties hebben met de weergoden kan het bijna niet anders dan ook een succes zijn.

Verslag & foto’s: Patrick Verheeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*