Goodwood Festival of Speed, vrijdag 30 juni een eerste indruk.

Na een te korte nacht kwamen we toe op het Festival of Speed rond 8u00 en was al heel wat bedrijvigheid. De Lord had ons een nog grotere en indrukwekkendere editie beloofd en we kunnen niet anders dan stellen dat hij woord heeft gehouden.

Zoals steeds hebben we ook nu weer kunnen vaststellen dat we massaal veel auto’s hebben gezien die we nooit eerder tegenkwamen. Deze grote aantallen speciale auto’s kom je alleen in Goodwood tegen. De constructeurs hallen letterlijk alles uit de kast om hun langs de beste kant te laten zien. Uiteraard konden we niet naast de 70é verjaardag van Ferrari kijken met een ronduit indrukwekkend startveld. Ook eregast Bernie Ecclestone kwam persoonlijk de auto’s bekijken en een praatje slaan met een aantal van de piloten. Hij bleek ook eerder gemakkelijk aanspreekbaar want er werden zonder moeite handtekeningen uitgedeeld aan de vele bezoekers. Blijkbaar was het voor Bernie Ecclestone het eerste bezoek aan Goodwood en hij bracht gelijk ook 5 Brabhams mee.

Williams mocht tijdens deze editie van Goodwood FOS 40 kaarsjes uitblazen. En was opvallend aanwezig met oa hun F1 zeswieler type FW08B die door hun is ontworpen maar echter nooit heeft deelgenomen aan een F1 wedstrijd. Tevens hadden ze de FW14B auto bij van Nigel Mansel waarmee hij in 1992 de wereldtitel pakte. Deze auto is na 25 jaar stilstand speciaal voor het FOS en hun 40 jarige verjaardag weer helemaal rijklaar is gemaakt. Hier mochten we van genieten tijdens de hillclimb.

Plotsklaps werden de raceauto’s overstemd door het geluid van de laag overvliegende Typhoon die indrukwekkende stunts kwam uitvoeren boven onze hoofden. Ook dit soort zaken zul je op niet veel andere plaatsen tegenkomen. Echt indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*