Binnenkort Spa Classic : 19-21/05

Een van de topweekends voor Classic Racing vindt binnenkort plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Van 19 tot 21 mei organiseert Peter Auto voor de zesde keer Spa-Classic. Een must voor alle liefhebbers van Classic cars en Classic Racing.

Naast het traditionele programma met Classic Endurence Racing, Groep C Sportcars, Sixties Endurence, de Heritage Touring Cup en de Italiaans getinte Trofeo Nastro Rosso zullen er dit jaar twee nieuwigheden worden toegevoegd: een wedstrijd voor single seater Formule 2 wagens alsook een proefsessie voor alle GT1 wagens en aanverwanten zoals BPR en FIA GT wagens tot 2011. Het is de bedoeling om de eigenaars van deze wagens al wat te laten proefdraaien op het circuit van Spa zonder wedstrijdverband, om uiteindelijk in 2018 deze formule op te nemen in het Peter Auto programma. Ook ultracars zoals de Ferrari’s FX types, Mclaren P1 GTR en Aston Martin Vulcan zijn toegelaten aan deze sessie.

Onder de deelnemers konden we al enkele opmerkelijke wagens vinden: Een Ferrari 512 S, zijn opvolger de 512 M en een Alfa Romeo 33 T 3 kom je niet dikwijls tegen laat staan op een circuit. Bij de Groep C wagens vinden we naast de gebruikelijke Porsches 962 en Spice wagens enkele speciallekes zoals de Sauber Mercedes C11, de TWR Jaguar XJR 12 en een Rondeau M382. Enkel de Porsche 917 Martini die bij de vorige wedstrijd in Jarama aanwezig was staat jammer genoeg nog niet op de deelnemerslijst.

Vrijdag wordt afgetrapt met de trainingen en kwalificaties en vanaf zaterdag starten de wedstrijden. Van elke reeks worden er twee wedstrijden gereden. Eén van de hoogtepunten is de Heritage Touring Cup waarvan de tweede wedstrijd in de late avond op zaterdag wordt gereden. De ondergaande zon en de sfeer op het circuit van Spa zorgen dan voor een 24 uren van Spa sfeer zoals in vervlogen tijden en daar zorgen de aanwezig de BMW 3.OCSL’s en Ford Capri’s in grote mate voor. Een must voor elke autoliefhebber.

Hier alvast een videovoorsmaakje.

Verslag: Joris de Cock
Foto’s: Patrick Verheeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*