Techno Classica Essen, ons verslag.

Op 7 april 2017 bezochten we met Wheels-and-things Techno Classica Essen. Ook de 29e editie toont aan dat deze beurs de nummer 1 wil zijn onder de internationale Classic beurzen. Hier toch een aantal cijfers, ruim 2500 verzamelaar auto’s te koop, meer dan 1250 exposanten, ruim 220 clubs en organisaties en met een bezoekersaantal vorig jaar van ruim 200000 personen mag Techno Classica Essen stellen dat het de beurs is die op wereldschaal de meeste bezoekers weet te ontvangen.

Techno-Classica weet steeds een hoge kwaliteit te leveren zo staan historische auto’s, voertuigen voor verzamelaars en liefhebbers steeds centraal maar het gaat veel verder dan dat. Techno-Classica heeft voor iedereen wat in petto zolang het maar met de automobiel gerelateerd is. Dit kunnen zowel kunstwerken zijn maar ook literatuur en naslagwerken zijn massaal aanwezig net zoals klassieke mode voor dames en heren.

Ook de belangrijkste automobielfabrikanten laten zich op Techno-Classica van hun beste kant zien, de standen zijn op wereldschaal ongezien ten opzichte van welk ander classic car event dan ook. Er zit ook wel logica in aangezien ze nergens anders zo een groot en gevarieerd publiek kunnen bereiken. Ons vielen vooral de standen van Mercedes, BMW, Porsche en Autostad (VW) op, wellicht niet moeilijk aangezien het vier Duitse autoconstructeurs zijn met elk een prachtig verleden zowel in de ontwikkeling van de automobiel als in de racerij.

Er werden ook heel wat jubilea gevierd, zo bestaat de wankelmotor 60 jaar. En de NSU RO80 50 jaar. De naam NSU komt van NeckarSUlmer Strickmaschinen-Fabrik AG want de fabriek is in 1873 opgericht en begon met naaimachines te produceren. Naderhand (in 1901) zijn ze overgestapt op het bouwen van motorfietsen waar men in de racerij veel successen mee heeft geboekt. In 1905 werd de eerste auto geproduceerd. De belangrijkste autotypes waren de NSU Prinz en de NSU RO80, deze laatste was met een wankelmotor uitgerust. In 1969 is NSU overgenomen door Volkswagen en is de naam gewijzigd naar Audi NSU Auto Union AG en in 1985 is de naam dan gewijzigd naar Audi en verdween NSU definitief van het toneel.

Citroën vierde hun 90é verjaardag dat het Franse merk wordt verkocht in Duitsland.

Op de ruime stand van Jaguar-Land Rover kon u de Range Rover Reborn en de Jaguar E-Type Reborn bewonderen. Deze auto’s worden door de fabriek zelf helemaal gerestaureerd waardoor ze letterlijk in nieuwstaat verkeren.

Bij Opel was de opvallende Opel Kapitän te bezichtigen, deze met bladgoud afgewerkte Opel was het 2 miljoenste voertuig dat bij Opel de band verliet. Verder waren ook de Senator, de Diplomat en nog enkele andere rariteiten te bewonderen.

Porsche vierde de 40é verjaardag van de 928. Zo kan je enkele zeldzame modellen bezichtigen waaronder ook de 928 ‘touring’ die we al eerder mochten bewonderen tijdens Retromobile in Parijs waarvan u hier het verslag kan terugvinden.

Bij Rolls Royce houden ze dan weer van sterke contrasten en toonden ze op hun stand de historische Silver Wraith recht tegenover de actuele Wraith Black Badge. Die is met zijn 632 pk de meest krachtige Rolls Royce ooit gebouwd. We hebben die trouwens vorig jaar al driftend aan het werk gezien tijdens het Festival of Speed te Goodwood. Een raar zicht hoor, een driftende Rolls…

Ook Seat blies met zijn SEAT 600 welke naar ons gevoel een afgeleide was van de toenmalige compacte Fiat 60 kaarsje uit. Oordeel gerust zelf.

Bij BMW genieten ze volgens mij nog steeds na van hun 100é verjaardag want men pakte uit met een prachtige stand. Hier op Techno-Classica werd de 40é verjaardag van de 7 series gevierd en dit met zowat elk model dat is geproduceerd tentoon te stellen. Zo waren er enkele erg speciale modellen te bewonderen, we zagen bvb de eerste ‘BMW individual’ die toen speciaal voor Karl Lagerfeld is gemaakt. Een erg bijzondere 7 was de ‘Goldfisch, deze 16 cylinder met een inhoud van 6,7l was gebaseerd op de M70 motor uit de 850i en de 750i. Eén van de grootste uitdagingen was om de motor in het met de 12 cylinder al erg goed gevulde motorcompartiment te krijgen. Uiteindelijk heeft men de radiatoren voor de motorkoeling naar de koffer achteraan gebracht en op de beide zijkanten luchtinlaten geplaatst. Hierdoor kwam vooraan de broodnodige extra ruimte vrij. Het bleef echter bij een prestige project want veder dan de drie testexemplaren exemplaren die gebouwd zijn is het niet geraakt. Jammer was dat de motorkap van de Goldfisch gesloten was, de foto die je hierbij ziet van de motor is gerecupereerd van het internet. Nog een opvallende 7 series die tentoon stond is het dienstvoertuig van James Bond 007, binnenkort wijden we een apart artikel hieraan.

Een belangrijke pijler voor Techno-Classica is zeker de handel in klassieke auto’s. Zo waren er meer dan 2500 klassiekers, auto’s voor verzamelaars en liefhebbers, youngtimers en prestige auto’s te koop. Dit alles stond verspreidt over de 20 beurshallen en diverse terreinen buiten. Voor de inrichters blijkt de aangeboden kwaliteit en diversiteit van een handelaar een belangrijk criterium om hem al dan niet toe te laten.
Dat handel belangrijk is in Essen bewijzen de cijfers want met 40% van de tentoongestelde auto’s die van eigenaar veranderen kan je niet anders dan dit een succes te noemen. Hierboven ziet u één van de Aston Martins die te koop stonden bij Noble House, dit door Aston Martin Heritage erkende restauratiebedrijf legt de lat erg hoog als het op kwaliteit aankomt. Binnenkort kan u een volledig verslag over hen lezen.

Je vindt ook een ruim aanbod van youngtimers, dit gaat dan over auto’s tot 30 jaar oud. Het positieve hieraan is dat er hierdoor met auto’s zoals een Opel Kadet, een Mercedes SL, een Mazda MX5, een BMW 3 series ook een redelijk groot aanbod betaalbare auto’s aanwezig was.

Er was trouwens een thema ‘Young Classics’. Het ging hier over een groep auto’s van tussen de 20 en 3 jaar oud die toch bepaalde reden hebben on in de spotlights te worden gezet omdat ze vrijwel zeker binnen enkele jaren ook de exclusieve status zullen bereiken als dat nu al niet het geval is. We merkten bvb de Bentley Mulsanne Turbo RT op waar er slechts 252 van zijn gebouw.

Langs de andere kant zie je dan weer de meest speciale auto’s met prijskaartjes die de meesten onder ons doen duizelen. Zo zagen we een Ferrari 250 GT TdF, een Alfa Romeo 8C 2300 Monza, een Bugatti 57 SC met Gangloff koetswerk en nog tal van andere pareltjes. Dromen mag hé.

Elk jaar worden door een jury van experts en vakjournalisten een aantal auto’s onderscheiden met oa de titel ‘Best of Show’ en dit in verschillende categorieën. Dit is meteen ook een stimulans voor de exposanten om alleen met het allerbeste materiaal af te zakken naar Essen. Dit jaar was de ‘Best of Show’ weggelegd voor de Alfa Romeo 3000 Superflow IV met Pininfarina koetswerk van 1960. Er werden echter in totaal 33 titels uitgereikt.

Een dame die me opviel was Heidi Hetzer, ze was net terug van een trip rond de wereld die maar liefst 960 dagen had geduurd. Enkele cijfers waar je stil van wordt, Heidi Hetzer heeft deze wereldreis afgelegd met een Hudson Eight van 1927. Ze heeft maar liefst 85000 km afgelegd en het meest frappante is zonder twijfel dat deze dame van de regio Berlijn bijna 80 jaar oud is!

Kijk zeker eens naar het bovenstaande filmpje van haar wereldreis, het is meer dan de moeite waard en dwingt echt wel respect af.

Dit jaar was in hal 6 een centrale show opgebouwd rond de Grand Prix van Monaco en droeg als titel ‘ The Golden Fifties of Formula1′. Zo zagen we bvb de legendarische Maserati 250F waarin in 1957 Manuel Fangio in Monaco zegevierde. Deze Maserati 250F was meer dan 20 jaar niet meer te zien geweest in publieke plaatsen en mag een opsteker voor Techno-Classica worden genoemd. Het was dus snoepen want voor mij persoonlijk blijft de Maserati 250F één van de mooiste F1 auto’s ooit gebouwd. Ik vond het persoonlijk wel zonde van de poppen die men erin en bij had geplaatst. De eveneens tentoongestelde Mercedes-Benz F1 W196 uit de Mercedes collectie mag ook gerust een pareltje worden genoemd. De Ferrari-Lancia D50 stond ook tentoon, tijdens de Goodwood Revival zagen we deze ook in actie terwijl de piloot wellicht de schrik van zijn leven onderging toe hij op een haar na de bandenmuur inging. Je vindt het Goodwood Revival verslag hier.

Eerder had ik het al over kunst, zo kwamen we Kikki H. tegen. Blijkbaar een dame die toch wel wat betekend op vlak van automotive kunst. Kijk gerust eens naar haar website via deze link.

 

Veilingshuis Coys was ook van de partij al viel er niet echt iets uitzonderlijks op deze keer. De verwachtingen waren blijkbaar het hoogst voor een Porsche 959 Speedster van 1987 met slechts 8000km op de teller. Deze Porsche ging toen voor £ 145.000 over de toonbank wat slechts de helft was van de toenmalige productiekost. De verwachte opbrengst voor deze auto ligt tussen de 1.200.000 en 1.500.000 miljoen euro. Op dit moment zijn de exacte opbrengsten nog niet bekend maar als u nieuwsgierig bent kan u altijd eens naar de Coys website via deze link.

Onze conclusie is eigenlijk dezelfde als vorig jaar, Techno-Classica Essen is een must see en liefst voor meerdere dagen want je geraakt gewoon niet rond op één dag. Maak alvast plaats in uw agenda in de periode van 21 tot 25 maart 2018 en zeg niet dat je het niet tijdig wist!

Verslag & foto’s Patrick Verheeken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*