Schloss Dyck Classic days komen er aan. Hier vindt u waarom u moet gaan.

Schloss Dyck preview-13De Classic days op het domein van Schloss Dyck nemen plaats van 5 tot 7 augustus. Dat het de moeite zal zijn om te gaan probeer ik u duidelijk te maken door volgende foto’s. Voor de afstand moet u het niet laten want het is slechts een goeie 200km.

Je zou de Classic days Schloss Dyck een variant op de Goodwood Revival kunnen noemen. Als u hier meer info over wil kan u via deze link kijken naar ons verslag van vorig jaar.Schloss Dyck preview

We geven u alvast een paar highlights mee waar dit jaar extra aandacht naartoe gaat.

Er zal een veilig plaatsvinden van diverse classic cars door Coys.
Er is een “Motorworld” paddock met bijzondere voertuigen.
Er wordt een treffen georganiseerd voor historische autotransporters.
Er zal een voorstelling zijn van “Classics of Tomorow” waar vooral cultauto’s uit de periode 1994 tot 2010 worden voorgesteld.
De GM Futurliner die we al eerder zagen tijdens de Revival zal ook aanwezig zijn.
Diverse LeMans grand prix auto’s zullen present zijn.
70 jaar Vespa is ook een item waaraan niet kan worden voorbijgegaan.
Er zal een speciale stand zijn waar 105 jaar Rally van Monte Carlo in de verf wordt gezet.
Walter Röhrl, Karl Wendlinger en Derek Bell zijn slechts enkele namen van bekende piloten die van de partij zullen zijn.

Schloss Dyck Classic Days 2015

Ik kan dit lijstje nog een heel stuk langer maken maar ik denk dat dit genoeg moet zijn om het weekeind in te plannen en richting Duitsland te rijden. Mocht u trouwens van plan zijn om met uw classic car te gaan dan is er voor u een speciale parking voorzien. Alleen zal je wel niet zijn want men verwacht tussen de 5000 en 7000 classic cars.

De Classic days bij Schloss Dyck zijn samen met de Revival in Goodwood uniek te noemen omdat je mede dank zijn de erg veel verklede bezoekers. Je waant je zo terug in de jaren 50 – 60. Dus zelfs als je geen echte petrolhead bent kom je gegarandeerd aan je trekken.

Verslag: Patrick Verheeken
Foto’s: Schloss Dyck archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*