Goodwood Festival of Speed van 23 tot 26 juni.

FOS BMW 3.5 CSL 1974 Batmobiel

Het aftellen naar het FOS 2016 is ondertussen volop bezig. In minder dan twee maand brullen de motoren weer in Lord March zijn tuin.
Na de bekendmaking van het algemene thema “ Full Trottle “ en de viering van het 100 jarig bestaan van BMW zijn nu volgende items nog bekend gemaakt.

We laten eerst even de Earl of March aan het woord want wie beter dan hij zelf kan promotie maken voor het festival. Het onderstaande filmpje geeft in ieder geval een mooie impressie van wat je als bezoeker aan het festival mag verwachten. Wil je nog meer informatie klik dan HIER om de reportage van vorig jaar te zien.

 

BMW heeft een twee reeks wagens aangekondigd die aanwezig zullen zijn. Naast de eerder gemelde M4 GTS, 507, 328 Mille Miglia, 1800 Tisa, Brabham BMW BT 52 en V12 LMR zullen ook volgende juweeltjes op het asfalt verschijnen: M1 Procar, M3 E30 Grp A, 635 CSi Grp A, Mclaren BMW F1 GTR Long Tail en de BMW M3 GT. De nadruk ligt hierbij vooral op racewagens.

 

40 jaar geleden werd James Hunt wereldkampioen in de F1 na één van de meest spannende en epische duels in de Grand Prix wereld. Zijn Hesketh’s 308 en Mclaren’s M23 en 26 zullen ten strijde trekken tegen de fameuze Goodwood Hill.
Ook hier hier is een compilatiefilmpje van.

 

Voor het eerst sinds 2009 zal er terug een Brown F1 wagen rijden. Eén van de drie gebouwde chassis’s nl BG P 001/2 dat terug in het bezit is van Ross Brown werd volledig gestript en terug opgebouwd. Piloot is nog niet bevestigd maar de verwachting is dat de oorspronkelijke bestuurder Jenson Button er mee zal rijden. Jenson heeft gans het kampioenschap met dit chassis afgewerkt om er tenslotte in de GP van Brazilië de wereldtitel in te behalen.

Omdat er voor het eerst in jaren geen clash is met de BTCC ( Britisch Touring Car Championship ) komen er zes teams om een shoot out te doen voor de hill clim. Honda, Subaru, Ford, MG, BMW en Mercedes zullen proberen om de heuvel te veroveren. Spektakel verzekerd want het BTCC is een van de meest spannende toerwagenkampioenschappen.

Het festival of speed of kortweg FOS heeft buiten een prachtig kader nog veel meer te bieden zo is er bvb de bekende of beruchte hill climb waar een groot aantal top coureurs pogen om de records uit het verleden te verbeteren. Er zullen tevens meer F1 teams aanwezig zijn dan ooit tevoren. Het thema dit jaar is “Full Throttle The endless pursuit of power” en volgens de uitleg van Lord March zullen we het geweten hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*