Interclassics Maastricht 2016

Interclassics Maastricht-23Op 17 januari trokken we naar Interclassics te Maastricht, na een rustige rit waren we rond 09u30 ter plaatse. Al van bij het binnenkomen heeft Interclassics een fijne uitstraling met mooie auto’s en een stijlvolle presentatie. Dat merk je ook aan het publiek want er waren heel wat BV’s en BN’s te spotten.

Het was ook dit jaar een succesvolle editie want met 29660 bezoekers waren dat er maar liefst 11,5% meer dan vorig jaar.
Er waren dit jaar enkele thema’s en één van de belangrijkste was het 100 jarige bestaan van BMW. Er stonden heel wat pareltjes tussen gaande van het prille begin alsook de gekke bochten die het merk heeft gemaakt. Zo heeft de toekomst van BMW sinds 1916 meermaals aan een zijden draadje gehangen en is er in 1959 door de Duitse banken zelf een fusie met Daimler-Benz voorgesteld. Gelukkig is dit niet doorgegaan.Interclassics Maastricht-95

Een tweede thema was Britisch Royals: Bentley & Rolls Royce, je kan het draaien en keren zoals je wil maar dit zijn toch twee merken die op mij als klein ventje een stevige indruk hebben nagelaten. De Bentley hieronder in het midden is bvb een uitgeleend exemplaar van het Louwman museum, het betreft de 4½ Litre Le Mans die in 1928 de 24 uur van Le Mans won.

Interclassics Maastricht-33Bentley 4½ Litre Le MansEr was ook een indrukwekkende collectie Lamborghini te bewonderen bij één van de standhouders, het zal wel aan mij liggen maar ik heb daar twee modellen zien staan die ik nooit eerder heb gezien. Het betrof een 350 GT en een Islero (denk ik). Ik was op de beurs met Joris en dat is net het leuke dat je bijna iedere keer auto’s ontdekt die je nog nooit eerder hebt gezien.Interclassics Maastricht-68Even terug naar BMW, één van de opvallende auto’s was een 328 die we ook reeds meermaals op circuit hebben mogen bewonderen. Zo zagen we deze laatst nog op de Nürburgring tijdens de classic grand prix. Het grote aantal stickers (mooi of niet…) verraadt de activiteiten van de eigenaar. Het moet gezegd dat de collectie classic BMW’s indrukwekkend was zeker omdat het er op leek dat de meeste auto’s van privé eigenaars bleken te zijn. Zonder meer een knappe prestatie van de organisatoren van Interclassics.Interclassics Maastricht-87Uiteraard kunnen we ook niet voorbijgaan aan de prachtige BMW 507, volgens velen de mooiste BMW ooit geproduceerd en ik kan bijna niet anders dan mij daar bij aan te sluiten. Er zijn er slechts 254 van gebouwd inclusief 2 prototype’s. De 507 flopte en betekende samen met enkele andere factoren bijna het bankroet van BMW.Interclassics Maastricht-94Ook clubs waren aanwezig zo ook de Belgische BMW Bavaria club en die hadden heel wat ten toon te stellen. Ze hadden de hele “1600” reeks met alle varianten tot en met de 2002 turbo bij. De hoofdlijnen van dit model zouden twee decennia stand houden. In totaal zijn er van deze reeks meer dan een miljoen auto’s verkocht waardoor BMW terug een succesvolle autofabrikant is geworden.Interclassics Maastricht-136Zo heel af en toe kregen we wel het gevoel dat alles nogal dicht bij elkaar stond al was de ene standhouder daar uiteraard al wat creatiever in dan de andere. 😉 Er staan altijd heel leuke zaken bij deze standhouder maar er is nooit enig doorkomen aan, misschien is het een tactiek? Verder viel het wel mee hoor want we hadden de indruk dat het in Maastricht allemaal niet iets ruimer stond dan in Brussel.Bugatti Type35Waar ik ook even bij wil stilstaan is kunst want dat was echt wel wat deze man ten toon stelde. Bekeken vanaf enig afstand kreeg je de indruk dat er een oude garage was nagebouwd met een prachtige Alfa Romeo erin. Dichterbij kon je echter zien dat het een gigantisch schilderij was. Er was een echte houten poort rondgebouwd om het geheel een realistischere aanblik te geven.Interclassics Maastricht-156

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*