Exclusieve Rolls-Royce Wraith ‘Inspired by Music’

RR-Wraith06

Sinds de geboorte van de Rock & Roll heeft Rolls-Royce bijgedragen aan de mythe en de legende van de hedendaagse muziek scene. Meer dan een halve eeuw later leeft deze liefdesrelatie nog steeds. Zo kiezen de meest gevierde artiesten nog steeds voor het merk als ultieme bevestiging van hun succes. Om hieraan niet voorbij te gaan presenteert Rolls-Royce nu de Wraith ‘Inspired by Music’.

Sinds de lancering van de Wraith in 2013 hebben de klanten de mogelijkheid hun Rolls-Royce te bestellen met ‘audio op maat’ het meest uitgepuurde audio systeem in de autogeschiedenis. Zoals ieder onderdeel in een Rolls-Royce is ook het audio systeem alleen uit de beste componenten samengesteld.

De groep klanten die de Wraith ‘Inspired by Music’ wil bereiken zijn mensen die niet alleen de uitstraling van Rolls-Royce zoeken maar ook de nog exclusievere afwerking en uitrusting. Zo zorgt het gebruik van koper voor een exclusieve sfeer, koppel dit aan een High-end muzieksysteem en je krijgt een uitzonderlijke cocktail van luxe en sfeer.

RR-Wraith05

De exclusieve koper lak gecombineerd met geborstelde en gepolijste elementen verwijzen naar het gebruik van koper in top audio systemen. Bij het openen van de coach deuren zullen de luidsprekergrilles al snel je aandacht trekken. Ze zijn namelijk gebaseerd op het design van een vinyl fonoplaat.

RR-Wraith04

De koperkleurige accenten worden doorgetrokken doorheen het hele interieur. Zo vindt je koperkleurige inlegstukken in de deur en nog tal van andere details. Het geheel krijgt hierdoor een erg aangenaam warme uitstraling.

Nog iets over het muzieksysteem, maar liefst twee jaar ontwikkeling ging hieraan vooraf. Alleen door de nauwe samenwerking met de interieurontwerpers is het systeem perfect afgestemd op het interieur. Zo diende elke aanpassing in het interieur te worden voorgelegd aan de klank ingenieurs en vice versa. Het resultaat mag er dan ook zijn! Zo vinden we een 18 kanaals systeem met 1300 watt vermogen bestaande uit twee zeer krachtige woofers, zeven tweeters, zeven midrange luidsprekers en twee ‘belevings’ luidsprekers die zorgvuldig met de hand worden gemonteerd in de hemelbekleding. Deze luidsprekers spelen een cruciale rol om het geluid op oorhoogte te brengen met als enige doel de muziek in het interieur te laten klinken alsof je persoonlijk bij de opname aanwezig zou zijn. Diverse microfoons controleren constant omgevingsgeluiden, de aangepaste electronica stuurt op zijn beurt automatisch volume en tonaliteit bij zodat er niets verloren gaat van de muzikale beleving voor de bestuurder of zijn passagiers.

RR-Wraith01

De Wraith ‘Inspired by Music’ vervolledigt hiermee de trilogie van een uitzonderlijke maatwerk collectie. De eerste Wraith ‘Inspired by Film‘ benadrukt de lange associatie met het witte doek terwijl de Wraith ‘Inspired by Fashion‘ de klanten toelaat een haute couture auto geïnspireerd op speciale materialen en motieven te bezitten.

RR-Wraith03 RR-Wraith02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*