Porsche 911 Turbo (930)

Porsche 911 Turbo (930)-8

Fotoshoot van een mooie Porsche 911 Turbo type 930, ik maakte de foto’s tijdens de opnames voor een promofilm met als doel de auto te koop aan te bieden. We zijn de auto op diverse mooie locaties gaan fotograferen. Het filmwerk is gedaan door Rutger-Jan Cleiren van XRXS hetwelk u verder in deze post kan bewonderen.

 

De Porsche 911 Turbo (930) is in 1974 op het salon van Parijs voorgesteld met een 3.0-liter boxermotor met een enkele KKK turbolader die het vermogen naar 260pk bracht bij 5600 rpm. In die tijd was een acceleratie van 0-100 km/u in zes seconden behoorlijk indrukwekkend te noemen. In 1978, drie jaar na de eerste lancering werd de cilinderinhoud vergroot naar 3.3-liter en het vermogen steeg naar 300pk.

 

Initieel is de 911 turbo bedoeld als homologatiespecial om Porsche te kwalificeren voor de groep 4 races , de zogeheten ‘schaduwracing’ formule. Porsche moest vierhonderd van deze autos bouwen voor 1976 én verkopen om mee te mogen doen. De vraag naar de Turbo bleek echter zo groot dat hij voor het modeljaar 1975 ‘gewoon’ te koop was.

 

De 911 Turbo stond niet alleen op de weg zijn mannetje, ook op circuit zorgde hij voor vuurwerk. Zo won de Turbo al vanaf zijn eerste jaar op Le Mans, de afgeleide raceversies 935 en 936 bleken de daaropvolgende jaren op alle fronten onverslaanbaar. Deze Porsche heeft ondertussen een meer dan respectabele leeftijd en toch blijft het een sensatie om ermee te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*