Honda S2000

De Honda S2000, een miskend pareltje denk ik. Dit was een van de eerste auto’s die toch wel een bepaalde indruk op me heeft nagelaten. Uiteraard is het niet hetzelfde dan een Lamborghini of Ferrari maar deze auto is zeker in staat tot kippenvel!

De motor die je maar liefst tot 9000 rpm kan laten gaan is daar zeker niet vreemd aan. Hij doet je soms denken aan een racemotor…

Honda heeft hier meer dan een knap staaltje techniek geleverd want 240 pk / 204 Nm uit een 2.0 liter motor persen en dit zonder turbo of compressor blijft indrukwekkend. De acceleratie liegt er dan ook niet om want op 6,2 tellen zie je de honderd al voorbijflitsen. En de pret stopt niet hoor, voor je het weet zit je voorbij de 170km/u. Dit heeft mede te maken met het erg brede toerental bereik van de motor. In de lage toeren kan je de sound en het gevoel vergelijken met een gemiddelde andere sportieve auto. Echter eens je de 6000 toeren bent gepasseerd lijkt het wel of de hel losbarst. De begrenzer die pas ingrijpt bij 9000 toeren zorgt ervoor dat  je een krachtontplooiing en een soundtrack krijgt waarbij ieder haar op je lijf rechtkomt! Ook het open rijden valt erg mee zelfs bij hogere snelheden blijft het comfort van meer dan behoorlijk niveau, er zijn er vele anderen die hie niet met meekunnen.
Het was leuk om hier van te kunnen proeven! Bedankt Paul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*